Needle punching / Smyrna

Min væv(e) har fået en velfortjent pause, da jeg har kastet mig over needle punching – det som på dansk minder om smyrna.
Det er meget nemt at komme igang med, når man først har alle redskaberne på plads.
Jeg har en Danella nål, som er genial til store flader eller faktisk er den genial til det hele, når man lærer den at kende. Dog kan den være svært at finde til billige penge, medmindre man finder den brugt eller i en genbrugsbutik.
Til detaljer eller til mindre værker bruger jeg needle punching nåle, f.eks. Amy Oxfords nål, som er meget nem at tråde og derfor genial til værker, hvor man ofte skifter farve. Jeg har taget et billede af alle mine nåle og de har alle forskellige fordele og ulemper, hvis jeg skulle vælge vil jeg klart vælge Danella nålen. Men hvis nu pengene ikke var et issue, så ville jeg da super gerne have en elektronisk “Rug tufting gun” maskine, så jeg kunne lave endnu større værker.

Det kan være lidt svært at finde ud af, hvilket tekstil der fungere optimalt til needle punching/smyrna – alt afhængig af hvilke nål, man ønsker at bruge.
Det der fungere bedst for mig er broderilærred uanset hvilke nål jeg bruger. Men jeg har læst, at flere bruger hessian, det har jeg dog endnu ikke prøvet.
Til de større værker bruger jeg en hæfteklamme pistol til at fastgøre lærredet til en træramme. Mine rammer er ældre væverammer og stammer fra en genbrugsbutik, men man kan hurtigt selv lave en ramme eller f.eks. bruge rammen fra et malerilærred.
Til de mindre værker bruger jeg broderirammer, hvilket fungerer fint især fordi, det er nemt at flytte rammen rundt.
Jeg har dog set, at man kan købe specifikke rammer til needle punching på etsy, det er dog noget dyrere end min læsning.

Når mine værker er færdige så klipper jeg værket ud og pensler bagsiden med naturlig gummilim, som jeg dækker med et stykke skind inden limen er tør. Herefter (når limen er tør) fastgør jeg et ophæng eller syer en tråd fast til skindet, således ophænget kan hænge på væggen.

Jeg kan virkelig anbefale dygtige Dyreborg Studio, som skaber de mest fantastiske værker. Desuden kommer hun med hjælpsomme tips og afholder kursus i Smyrna, se mere på hendes istagram profil lige her.

7 Comments

 • Reply March 18, 2019

  Marina

  Aj, du frembringer altså de mest vidunderlige sager. Er særligt vild med bananen og kaffekoppen.

  • Reply March 21, 2019

   labdecor

   Tusind tak Marina! 🙂 Jeg er virkelig også blevt vild med det. Kh Kristina

 • Reply January 20, 2021

  Nicoline

  Hvor har du købt din Danella nål? :))

 • Reply February 12, 2021

  Gitte

  Tak for en god guide. Jeg tænkte på hvilket garn man bruge til at tufte?

  • Reply February 23, 2021

   labdecor

   Hej Gitte, jeg bruger det som jeg har liggende af bomuld, hør og uld. Det skal bare ikke være for tykt. Men man skal bruge meget garn.
   VH Kristina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.