About Form and Function

DSCF4717DSCF4725DSCF4728DSCF4741 DSCF4747DSCF4787DSCF4791DSCF4792DSCF4795DSCF4799DSCF4809DSCF4812DSCF4814DSCF4820DSCF4821DSCF4828 DSCF4838 DSCF4840 DSCF4842 DSCF4844  DSCF4848IMG_3705IMG_3787IMG_3425

Forrige onsdags fik jeg besøg af Soffy, som er den ene partner i det nye designlab “About Form and Function“. Jeg var blevet præsenteret for Soffy og About Form and Functions første produkt “Bubbles” via Tea fra Interiørfabrikken, dog kun via billeder og pr. mail, så jeg var meget spændt på “at møde begge”.

Soffy, kunne jeg instinktivt lide og vi var utrolig enige om hvad godt håndværk er, stil og æstetik. Hun havde stærkt gå-på mod og talte brændende om About Form and Function og jeg kunne ikke andet end blive revet helt med, måske især fordi deres idéer er så smukke og gennemtænkte. Jeg må nok erkende, at jeg elsker opstartperioden for oprettelse af selvstændig virksomhed, hvor alt er nyt og fyldt med udfordringer, jeg kom helt selv til at savne dengang min søster og jeg havde La!Kris.

Det var efter en 4 måneders tur rund i Asien (Nepal, Indien, Sri Lanka, Myanmar og Indonesien), at Soffy og hendes kæreste Mikke valgt at starte About Form and Function.
Inden de tog afsted havde de på forhånd planlagt, at deres tur ikke kun skulle være ferie. Det skulle være en inspirations tur, hvor de hverisær skulle udrette nogle opgaver; Soffy skulle tage et billede hver dag samt lave videodagbog således, at hun kunne lave en lille film fra hvert land. Mikkel ambition var at udforske produktionsmuligheder i Østen og dokumenter spændende design- & arkitekturløsninger.

Allerede i Nepal fandt de en virksomhed, som vævede kashmir tæpper, så forhåbentlig kommer About Form and Function også til at sælge kashmir engang inden så længe.
I Indien fandt de en virksomhed, der lavede notesbøger i kernelæder med bomuldspapir, hvilket de to så som en spændende mulighed. Sådan var det rundt i alle landene, hvor de besøgte og fik indblik i spændende produkter og håndværket bag.
Alle de forskellige virksomhedsbesøg tændte en skabertrang hos dem begge, som gav dem lyst til at starte en designprojekt sammen med en produktportefølje fra de forskellige virksomheder.  Derudover havde Mikkel allerede nogle skuffedesigns klar hjemme i Danmark – bl.a. Bubbles, som Soffy havde med på hendes besøg hos mig.

Den sidste af de fire måneder af deres rejse tilbragte parret på Bali, hvor de boede det samme sted, for at komme ned i tempo og få tid til refleksion, efter tre intense måneder. Denne måned fik parret muligheden og tiden til at videreudvikle på deres idé om at skabe et brand med tilhørende produktportefølje sammen. Det var denne måned, at det hele begyndte for alvor at forme sig og tillige her at parret (gennem en lang proces!) fandt på navnet About Form and Function. Navnet passer utrolig godt til deres idé om at have et designlab, hvor de vil teste og udvikle æstetiske og funktionelle designs.

Parrets baggrunde er idéelle, forstået på den måde, at de hverisær har hver deres styrker; Mikkel er udannet arkitekt, i 2013, fra Arkitektskolen i Århus og siden været selvstændig indenfor faget, han er designeren og har kontakten til produktionen.
Soffy er uddannet fotograf og klipper i 2014 og arbejder til daglig som freelance fotograf og klippe på DR. Derudover har hun videovirksomheden Your ID Story, hvor hun producerer videoer og markedsføring, sammen med Julie Iwinski. Hun står for markedsføring og salg.
De er selvfølgelig ikke fastlåst i deres arbejdsopgaver og sparer helt naturligt med hinanden.
Soffy smiler over hele hovedet, da hun fortæller mig, at de finder sig utrolig godt tilrette med About Form and Function og det er tydeligt, at det er et projekt, der betyder alverden for hende og Mikkel.

Efter at parret hjemvendte fra deres rejse i Østen gik det stærkt. Mikkel havde, inden deres rejse, fået lavet nogle glasprototyper, som materiale- og formeksperimenter hos en glaspuster i Århus. De var meget begejstret for potentialet i designet, derfor gik parret i gang med at udvikle og udfordre hinanden, mens de forsøgte at eksperimentere så meget så muligt for at ramme det helt rigtige produkt til deres sortiment. Efterfølgende fandt de en leverandør i Hørning, som var klar på udfordringen og det er nu ham som mundblæser Bubbles – About Form and Function første produkt.

Halvvejs inde i vores samtale var jeg efterhånden meget spændt på at se de omtalte Bubbles, som Soffy havde med i en lukket kasse. Der er noget helt særligt ved at stå med et nyt produkt “frisk” fra kunsthåndværkeren i hånden, især når produktet indfrier alle ens forventninger.
De unikke Bubbles kommer i tre størrelser med to forskellige åbninger, en lille åbning, som kan benyttes som vase og en større åbning som kan bruges som potte, plante terrarium, til en airplant (som parret også har i deres sortiment) eller andet kreativt. Jeg har skrevet at alle er unikke, fordi de til trods for, at de selvfølgelig overordnet ligner hinanden, er meget forskellige. Hver og en af dem er nemlig pustet af en glaspuster og ikke masseproduceret, dermed er Bubbles ikke 100 % runde, men har de fineste små bøj, så man ikke er i tvivl om at de er håndlavede og dermed helt unikke.
Der er flere skønne detaljer ved Bubbles, som man først ser, når man tager dem i brug, fordi Mikkel har brugt enormt meget tid på at skabe/muliggøre dem. F.eks. kan man se genspejlet i vandkanten i de Bubbles, som fungere som vase. Desuden er ophænget indbygget i kuglen i form af et hul fremfor at tilføje et øje til kuglen. Hullernes størrelser er der selvfølgelig ligeledes brugt meget tid på at designe, for at Bubbles fungere perfekt, når den hænger i den medfølgende lædersnørre.

Man bestemmer selv, hvordan man vil hænge dem op sammen, alene eller i en klynge, alle tre dele fungere perfekt. Jeg er selv særlig vild med, når de hænger i vinduet for så reflekteres lyset meget smukt igennem. Faktisk tog jeg det første billede af den største Bubbles, hvor den hang i vinduet, med solnedgangen og himlen igennem glasset med en airplant, som man ser silhuetten af. Jeg har taget (en del) billeder af Bubbles, som man kan se herover… Jeg glæder mig dog særligt til at tage billeder af dem til en af sommerens fester, hvor jeg vil hænge dem over spisebordet fyldt med blomster!

Hvis du er lige så begejstret for Bubbles som mig, så kan du købe dem på About Form and Function egen site eller flere designforretninger som f.eks. 1+1 Textil og Interiørfabrikken.
Husk at du også kan købe airplant direkte via About Form and Function site.

 

Jeg kan løfte sløret for, at Mikke også har eksperimenteret med farver, hvilket vi forhåbentlig kommer til at se inden længe. Jeg har hørt at blå er en af de farver, som Bubbles kommer i!

 

Indlægget er sponsoreret.

3 Comments

 • Reply June 23, 2016

  Mie

  Ved du hvor lamperne på billederne er fra? 🙂

  • Reply June 23, 2016

   labdecor

   Hej 🙂 Ja det gør jeg! Den som ligner en blomst er designet af Helena Christensen for Habitat, men jeg tror desværre ikke, at den produceres mere – jeg har selv ledt efter den længe. Det samme gælder messing lampen, som ligner en muslingeskalle, men jeg ser den af og til på instagram 2hand shops, hvor den sælges fra 400 kr. og op efter. Du kan evt. google lamperne eller lede efter dem på ebay eller Etsy. Kan du have en god weekend her om lidt 🙂 vh Kristina

 • […] hængende glaskugler Bubbles fra About Form and Function, som jeg tidligere har blogget om lige her, er også blevet pyntet med gran, en keramik snemand fra By Mille og en fugl fra Mette […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.