Hamburg

Tilbage i august, hvor jeg fyldte år (30+), gav min mand og børn mig den mest betænktsomme fødselsdagsgave; En weekendtur til Hamborg på hotel alene med min mand, hvor jeg måtte bestemme hele programmet.
Jeg vil lige nævne, at jeg de sidste mange år har drømt om at komme på et loppe-/antikmarked i Tyskland – ikke ligefrem min mands 1. prioritet, nok nærmere noget, som han bevidst vil undgå.

Min tålmodige og søde mand mente, at jeg fortjente sådan en gave/tur efter min hårde kamp med at udtrapningen af metadonen. Noget som har taget mig mere end 10 uger i hvad, der har føltes som et sandt helvede. Havde jeg vidst, hvad jeg ved nu, havde jeg ALDRIG regelmæssigt taget det gift. Når det så er sagt, så har det virkelig også hjulpet mig igennem nogle helt forfærdelig år og der var ikke andre alternativer.
Efter jeg er blevet helt “clean” fra opioider og startet på LDN/LavDosis Naltrexon (sammen med mit øvrige faste nervemedicin), føler jeg “nærmest”, at jeg har fået mit liv tilbage. Smerterne og de øvrige symptomer er der selvfølgelig stadigvæk, men mit hovede er blevet klart igen. Jeg er blevet mig selv igen og livet uden alle bivirkningerne fra opioiderne er så meget bedre. Det er så skræmmende at tænke på, at jeg har levet som en zombie i så mange år.
Jeg er virkelig stolt over, at jeg klarede udtrapningen (afgiftningen). Nok især fordi, hvis jeg havde vidst, hvad jeg skulle gå igennem i de mere end 10 uger, som det har taget, så havde jeg nok opgivet på forhånd.

 

Vi kørte mod Hamborg fredag middag, med den rørende podcast dokumentar fra Politikken “Alt er nu” i højtalerne og 7-eleven kaffe i hånden.
Ved 14 tiden ankom vi til Hamborg og kunne lige nå en kop kaffe på”blogger” kafferisteriet Café Elbgold. Desværre var kaffe ikke så godt som forventet, men lokalet og omgivelser var fine – lige bortset fra to veninder, som tog mere end 50 selfies i den lille halve time vi var på caféen.
Herefter tjekkede vi ind på hotellet Reichshof der med sin monumentale arkitektur indrettet i art-deco stil helt tog pusten fra mig. Jeg tror aldrig, at jeg har set så meget marmor, velour og fantastisk lamper samlet ét sted – især de lyserøde lysekroner i foyen! Værelset var lige så luksuriøst med samme gennemførte art-deco stil, vores helt egen Nespresso maskine (det er vigtig for en koffeinafhængig som mig) og med højt til loftet. Jeg kunne sagtens havde boet der i længere tid end en weekend.

 

Fredag aften spise vi pizza på en charmerende lille restaurant “Bottega Italia“, som vi var mere end heldige at få bord hos. Pizzaerne smagte fantastisk, de var simple med lækre råvarer, lavet på en tynd og sprød bund – absolut nogle af de bedste vi har smagt. Desuden var stemningen rigtig hyggelig, man følte nærmest at man var i Italien på en lille familieejet restaurant.

Lørdag var dagen for Flohschanze i kvarteret Karolinenviertel og Schanzenviertel! Omkring det gamle kvægslagtehus er der nemlig loppemarked med alt, hvad en skattejæger kan begære fra tidlig morgen til sidst på eftermiddagen.
Jeg kunne egentlig godt have undværet morgenmaden, blot for at kunne have så meget tid som overhovedet muligt på loppemarkedet. Jeg er nemlig ikke så godt til at tænke på andet end lopper, når jeg er i nærheden af et marked eller genbrugsbutik for den sags skyld. Heldigvis havde jeg min mand til at “passe på mig”, så vi startede lørdagen stille med at tage en taxa til Marktstraße i det hyggelige kvarter Karolinenviertel. Her fik vi en brunch på caféen “Gretchens Villa“, hvor vi også var heldige at få plads – da alt nærmest var reserveret. Stedet var hyggeligt med et mix af vintage møbler, hvidmalede bænke, turkis tapet og lækre kager, som blev hentet hos nabobageriet. Dette besøgte vi faktisk også efter loppemarkedet, hvis vi smagte deres store lækre vafler – de er virkelig et must, hvis man er i det område.

Nu var tiden inde til at besøge Hamborgs mest kendte loppemarked. Allerede ved første bod var mine forventninger indfriet, der var de mest fantastiske ting og selvom det ikke var billigt, så var det bestemt heller ikke lige så dyrt som i Danmark.
Mens jeg minutiøst granskede alle standende forsynede min mand mig med lækker kaffe og afhjalp mig mine fund. Jeg holdte dog igen med købene selvom det var svært. Jeg har desværre også fortrudt, at jeg ikke købte to blomsterformede messinglamper, men jeg var løbet tør for kontanter og kunne ikke lige overskue at finde en hæveautomat.
Husk generelt at hæve kontanter for de fleste steder tager ikke kort!
Mine bedste køb fra markedet var en vintage bordlampe, et Steiff egern til blot 3 euro (jeg har altid gerne ville finde en Steiff bamse) og en smuk keramik vase med krystalglasur.

Efter nogle timer havde jeg kigget alle standene igennem 2-3 gange, tog vi en kold øl ved porthuset på Feldstrasse, der er omdannet til café og så vi besluttede at gå tilbage til det hyggelig område ved Marktstraße. Her besøgte vi et meget specielt 2hand galleri/butik “Senator Watrin“, hvor ejeren bla. lavede skulpturer ud af gamle cigaretskod! Butikken/galleriet var fyldt med trykkerirammer og bogstaver samt mange andre skatte og specielle skulpturer lavet af ejeren selv af affald. Men der var virkelig beskidt, man måtte ikke røre noget, priserene var en anelse høje – omvendt var det også nogle fine ting. Jeg fortryder dog, at jeg ikke købte en lampe samt en bogstavtale med hjem, men det må blive næste gang vi tager til Hamborg 😉

Vi besøgte også galleriet “Die Schlumper Gallery“, hvis historie går helt tilbage til 1980, hvor kunstnergruppen Schlumpers blev grundlagt af Hamburgs kunstner Rolf Laute. Schlumpers ønskede offentlige anerkendelse af den kreative evne hos handicappede og søger at lette deres sociale integration samt kunstneriske udvikling.
Med hjælp fra sponsororganisationen “Friends of the Schlumpers”, der blev oprettet i 1985, og Hamburgs ministerium for arbejde, sundhed og social velfærd, blev arbejdsprojektet “Schlumper by Profession” påbegyndt i 1993. Hvilket betyder, at 30 kunstnere i øjeblikket har deres permanente studie i Hamburgs gamle kvægslagtehus på Feldstrasse – altså lige ved det store loppemarked. Næste gang vil jeg virkelig gerne forbi kunstnerens studie og lure.
I 2014 grundlagte “Friends of the Schlumpers” og Hans Kauffmann Foundation “The Schlumper Gallery” med det mål, at præsentere skiftende udstillinger med værker fra Schlumper kunstnere.
Det var en fantastisk udstilling af moderne tekstilkunst og jeg gik derfra virkelig inspireret! Det kan virkelig anbefales at se “The Schlumper Gallery”, hvis man er i Hamborg.

Inden vi skulle ud og spise trængte jeg til en længere pause på hotellet… så vi endte med først at gå ud og spise efter kl. 20. Det er jo en luksus, når man ikke har børnene med.
Vi blev i området St. Georg på gaden Lange Reihe, da vi ikke orkede at gå. Desuden er det en virkelig hyggelig bydel fyldt med caféer og restauranter.
Vi endte på den vietnamesisk restaurant GAO, hvor vi fik friske forårsrulle og muslinger til forret samt Pho til hovedret – det smagte alt sammen så frisk og lækkert.

Om søndagen nød vi en overvældene morgenmadsbuffet med omelet kok i hotellets restaurant, hvor marmor og velour gik op i en højere enhed. Det var den perfekte afslutning på en fantastisk weekend, hvor jeg endnu engang formåede at blive helt nyforelsket i min dejlige mand. Tusind tak for den perfekte fødselsdagsgave!

 

1 Comment

  • […] meget imponeret af, hvad Hamborg har at byde på. Jeg har skrevet om vores første ophold lige her. Her i februar, da min mand fyldte år, valgte jeg at gøre “gengæld” og gav min mand […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.