Keramik køb fra Studiorov

LabDecorDK10191546LabDecorDK10191538LabDecorDK10191537LabDecorDK10191529 LabDecorDK10191531LabDecorDK10191532LabDecorDK1116151LabDecorDK10191534LabDecorDK10191536LabDecorDK10191528LabDecorDK10191525StudiorovStudiorovStudiorovDSCF3393DSCF3402
Jeg har samlet et indlæg med billeder af nogle fantastisk keramikkøb, som jeg har gjort hos Studiorov. Egentlig lovede jeg at vise mine køb, da jeg skrev dette indlæg om Studiorov, efter mit besøg i butikken i sommers. Men bedre sent end aldrig og siden er der kommet lidt mere til.

Jeg købte en del af Silje Bartolj, som laver det skønneste rustikke lertøj. På første billede kan man se hendes smørebrætter, som jeg er startet på at samle på. De viser tydeligt hvor dygtig Silje Bartolj er til at lave de mest fantastiske farver og udtryk med glasur. Hendes keramik er fortrinsvis i grønne og blå farver, hvilket passer så fint ind i mit univers, jeg er især vild med messing bestik til hendes keramik. Jeg købte også et lille saltkar med en ske fra hendes hånd i en meget mørk lertype, faktisk tror jeg, at det er henad samme lava ler, som jeg selv ynder at bruge på Godsbanen. Saltkarets såvel som skeens glasur chancere på smukkeste vis i blå, grønne og gule nuancer.

Jeg købte faktisk yderligere to saltkar, jeg kunne simpelthen ikke lade være, fordi de alle på hver deres måde var så forskellige. Disse to er lavet af danske Maja Sofie, som er uddannet fra Capellagården på Öland i Sverige. Hun eksperimentere meget med lertyper, formgivning, brændingsteknikker og glasurer, derfor arbejder hun fortrinsvis med simple former. Jeg så først hendes ting via instagram og forelskede mig øjeblikkeligt i hendes keramik især lågkrukkerne og tumlingerne. Sidstnævnte er keramikskulpturere formet som små runde og hule pyramider med en lille kugle indeni – selvfølgelig med den skønneste glasur! Heldigt for mig, at Marie hos Studiorov er så skarp til at finde nye keramiktalenter, så jeg kunne købe Maja Sofies keramik hos hende.
Desuden laver hun små og store sekskantede marmorerede keramikfliser, som kan bruges til det meste lige fra tallerkner til stilleben. Da jeg besøgte Studiorov serverede Marie, croissanter på dem og det fungerede virkelig godt!
Jeg købte lige præcist disse to saltkar, fordi formen på det beige med den grå glasur var perfekt – jeg elsker den form! Generelt er jeg vild med Marias formgivning, hun kan noget helt særligt.
Det andet saltkar købte jeg primært pga. glasuren (selvom formen også er ganske skøn), som var en af mine favoritter i forhold til keramikken hos Studiorov.

Jeg købte selvfølgelig også krus, det er jo min største svaghed og største nydelse i hverdagen. For når man starter dagen med kaffe i en smuk keramikkop, så kan dagen da kun blive god 😉
Jeg købte tre krus i alt, to fra Bjarni Sigurdsson og et som Marie selv var skaberen bag.
Islandske Bjarni Sigurdsson har jeg var fan af siden første gang jeg så han keramik ved Helene i 1+1 Textil og da jeg “kun” ejede en enkelt lille skål af ham, flottede jeg mig og investerede i to krus. Sidenhen har jeg fået en lyserød kop fra han i fødselsdagsgave fra mine søstre.
Bjarni Sigurdsson er meget inspireret af kontrasterne i den islandske natur med gletcherne, skoven og den rå lava. I sine glasure bruger Bjarni Sigurdsson f.eks. aske fra Eyjafjallajökulls vulkanudbrud tilbage i 2010, som han selv har slæbt hjem til sit keramikværksted. Han eksperimentere meget med glasur og begitning, derfor bliver jeg altid betaget af hans meget unikke og grove glasurudtryk. Fornylig han har lavet en hel kollektion af blomster, idéen kom af at der er så få blomster på Island, som derfor er meget dyre. Med hans keramik blomster kan man købe en blomst for stortset samme pris, som hvad en helt buket koster og hans vare evigt.
Hos Studiorov kan man købe et stort udvalg af krus, kopper, mælkekander med sukkerskåle og skåle i flere størrelse både i butikken, men også online, hvilket man ikke kan særlig mange steder grundet de unikke glasurere.
Koppen fra Marie selv er den fineste lille kop i stentøj i en støvet blå nuance, jeg købte også en af hendes hængepotter. Jeg er meget begejstret for hendes sammesætning af støvede farver på grov stentøjsler på enkelte former. Hun sælger hendes egne ting i Studiorov og her på instagram.

Mit nyeste køb er den farvestrålende tallerken fra Lolo Kokochaka på bl.a. 2. billede. Faktisk ville jeg gerne eje meget mere fra hendes hånd, f.eks. en af hendes krukker, men jeg har shoppet lidt for meget her på det sidste.
Lolo Kokochakas finurlige stil er helt hendes egen og jeg elsker, at man kan se hvor meget tid, hun har lagt i de enkelte designs. Følg også med i hendes univers på instagram lige her.
Tallerkenen har flyttet lidt rundt herhjemme og er nu endt på væggen, dog ikke på den rå væg på spisebordet i køkkenet, som ses i indlægget på billede 7, men som på billede 8 over vores nye hylde over køkkenskabene.

Fadet på billede 14 er fra søde Caroline, som laver det smukkeste keramik under navnet Meadow Ceramics. Hendes smukke keramik kan man også købe hos Studiorov, jeg købte dog mit fad inden direkte af Caroline via Meadow Ceramics instagram profil. Siden købet af fadet er der kommet mere til, men det gemmer jeg til et andet indlæg.

Jeg har også købt et af Maria Lenskjolds keramikværker til væggen, som kan ses i denne indlæg fra seriens Konfetti samt to små hængepotter fra Gitte Luna Bramm som kan ses i dette indlæg.

Sidst men ikke mindst købte jeg den aflange kelimpude, jeg ved godt at indlægget her egentlig kun skulle handle om min keramikkøb, men den er alt for fin til at “gemme” væk 😉 Den smukke kelimpude er lavet af 50-100 år gamle håndvævede kelimtæpper og derfor helt unik.

Beklager det noget omfattende indlæg, men jeg vil bare så gerne “vise” alt det fine nye keramik på en ordentlig måde samt præsentere de dygtigere keramikerne og selvfølgelig reklamere for en af mine yndlingsbutikker Studiorov. I den forbindelse vil jeg gerne understrege, at mit indlæg ikke er sponsoreret, men at jeg har modtaget rabat.

 

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.